Love Story

Love story

Liefde op rode klompen

 

Het leven vieren… kleine en grote momenten aangrijpen om leuke dingen te doen. Alleen of met elkaar. Voor mij persoonlijk allemaal dierbare ‘moments in HielZ’. Nu de etalages ons weer uitnodigen onze geliefden op 14 februari met rode hartvormige ballonnen en in rood gewikkelde repen chocola te verrassen, tijd voor een mooi liefdesverhaal. Een dierbaar moment in het jonge leven van HielZ waardoor je even van je hakken wordt geblazen. Met als resultaat een wel heel bijzonder paar in de schappen van onze brandstore.

 

Special delivery

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik was druk aan het werk, mijn administratie op orde aan het brengen. Opeens stond daar een pakketbezorger met een grote vierkanten doos. Het kon niet voor mij zijn, want ik had niets besteld. En dus vroeg ik hem voor wie hij kwam. Toen hij van het etiketje ‘mevrouw Heemskerk’ voorlas, begon mijn nieuwsgierigheid op te spelen. Dus toch voor mij! Nadat ik mijn handtekening had gezet, besloot ik de doos niet onmiddellijk uit te gaan pakken. Bang dat deze onverwachte afleiding mij voor de rest van de dag uit de administratie zou halen. En dat mocht niet gebeuren want de belastingdienst hanteert strikte regels.

 

Je fantasie de vrije loop

In de uren die volgden kon ik het niet nalaten te fantaseren over de inhoud van het pakket. Een verlaat verjaardagscadeau? Een retourzending in een afwijkende doos? Een bijzondere uitnodiging voor een fashion-event? Een special gift van de Postcodeloterij? Die heerlijke dvd-serie die ik laatst aan een vriendin had uitgeleend? Mijn gedachten gingen alle kanten op. Een leuke bezigheid moet ik zeggen. Want tot het moment dat ik de doos zou gaan openen, ging er een wereld achter schuil. Misschien is dat ook wel de reden dat kleine kinderen vaak blijer zijn met een mooi versierde lege doos dan met het cadeau dat erin zit.

 

Rode klompen

Toen de laatste ordner weer terug stond in de kast, was het bij vloggers geliefde unboxing-moment daar. Ik zette de doos midden op tafel en ging met beleid te werk. Maar toen ik de doos open had bleek er nog een kleinere doos in te zitten. Ook die ontdeed ik van de zorgvuldig aangebrachte tape. Toen ik het overvloedige vloeipapier er beetje bij beetje uithaalde ving ik een glimp op van een rood glimmend voorwerp. Even dacht ik een puntmuts van een tuinkabouter te ontwaren. Maar niets bleek minder waar. Het waren knalrode boerenklompen van hout. En nu komt het: voorzien van een 11 centimeter hoge hak. Wat een bijzonder cadeau!

 

Een lach en een traan

Onderin in de doos lag een kaartje. Bij het lezen schoot ik in de lach en raakte ik tegelijkertijd ontroerd. De afzender bleek een dame op leeftijd te zijn die al haar hele leven op hakken loopt. Zij kreeg de klompen - als bewijs van zijn liefde - lang geleden van haar man. Over het leven vieren gesproken. Hij had ze speciaal bij een klompenmaker voor haar laten maken. Nu jaren later vond ze dat ze dit bijzondere geschenk moest doorgeven aan een zielsverwant. Een vrouw die al haar hele leven op hakken loopt. Die het leven viert en haar vrouwelijkheid koestert. En na enig speurwerk was ze dus bij mij uitgekomen: een echte HielZ-verwant.

 

De liefde vieren

Ik heb eerst nog even een paar meter op de klompen afgelegd. Daarna heb ik ze een ereplaats gegeven in de HielZ-galerij. Wat een prachtig moment en wat was ik blij dat ik de doos niet onmiddellijk had opengescheurd. Los van het mooie verhaal erachter heeft deze gebeurtenis mij ook iets geleerd. Liefde is een groot goed. Dat moet je blijven vieren. Niet alleen met je partner maar ook met andere mensen om je heen die dicht bij je staan. Maar soms ook met een volslagen onbekende. Gewoon omdat je een gemeenschappelijke passie hebt die voor jullie beiden het leven extra kleur geeft. Als ik straks oud en grijs ben, ga ik op zoek naar een waardig opvolger. Iemand die het leven viert op hoge hakken. Happy Valentine!