To shoe or not to shoe

That’s the question

 

Ik heb een schoenen tic. Voor mij komen schoenen op de eerste plaats. Ik kan er uren naar kijken en koester ze allemaal met evenveel liefde. Ook op straat gaan mijn ogen altijd als eerste naar de schoenen van mensen. Schoenen maken me altijd heel nieuwsgierig naar hoe iemand in elkaar steekt. Een man met een gerafelde spijkerbroek met gaten en de perfecte Italiaanse herenschoen. Ik hou ervan. Of een vrouw die op oogstrelende hakken achter een overvolle winkelwagen door de supermarkt schrijdt. Een lust voor het oog!

 

Persoonlijke touch

Voor mijzelf ga ik nog een stapje verder. Onderdeel van mijn persoonlijke stijl zijn twee verschillende - maar wel matching - schoenen onder al mijn outfits. En dat heeft in al die jaren al de nodige reacties opgeleverd. Voor mij is het onderdeel van mijn identiteit: het onderstreept mijn passie voor schoenen. Natuurlijk wil ik er ook een statement mee maken naar de buitenwereld. Op de vraag “Waarom draag jij twee verschillende schoenen?” antwoord ik steevast: “Omdat elke mooie schoen een eigen podium verdient.” En zo denk ik er ook echt over.

 

En zo werd HielZ geboren

Mijn visie op schoenen gaat overigens zo ver, dat ik vind dat je schoenen per stuk moet kunnen kopen. Maar daar is de branche (nog) niet klaar voor. Reden voor mij om een paar jaar geleden HielZ op te starten. Ik wist precies wat ik wilde. Mooie, vrolijke, kwalitatieve én betaalbare schoenen die ook nog eens per stuk aan te schaffen zijn. En zo geschiedde. Mijn passie voor schoenen en creativiteit gebundeld in een eigen bedrijf. Een grote, hooggehakte stap, maar geen seconde spijt. Ik focus me nu volledig op HielZ.

 

Jouw persoonlijke stijl

Elke vrouw wil zich graag onderscheiden met haar persoonlijke stijl. Wat is er nu niet heerlijker dan complimenten ontvangen over je outfit? En al helemaal als je deze helemaal zelf hebt samengesteld? Schoenen maken hier een belangrijk onderdeel van uit. Want zelfs met een mooie vintage spijkerbroek en het gestreepte overhemd van je vriend kun je met een paar statement shoez net het verschil maken. Of denk aan een basisjurkje met een prachtige pasvorm. Met die felgekleurde hakken eronder maak je er jouw persoonlijke outfit van. Zo simpel kan het vaak gewoon zijn…

 

Een mooiere wereld

Met HielZ wil ik niet alleen het straatbeeld verfraaien, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Ik maak mij sterk voor een duurzame fashionindustrie. Ik moet er niet aan denken dat 8-jarige kinderen onder zware omstandigheden en tegen minimale betaling mijn HielZ-droom moeten waarmaken. Dat was dan ook een belangrijke voorwaarde voor mij bij de start van HielZ. Na een zorgvuldige zoektocht ben ik uitgekomen in Spanje. Hier werken mooie, sterke, Spaanse mannenhanden aan de productie van mijn creatieve vondsten. En dat blijkt de perfecte combinatie te zijn. Van bling bling tot camouflage. Van roze suède tot hoogpolig groen. Van koeienhuid tot slangenprint… Het is allemaal al door hun handen gegaan. En het eind is nog lang niet in zicht. We houden je uiteraard op de hoogte!